НОВА ЕРА ЖИВЛЕННЯ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ: У ЄВРОПІ З’ЯВИЛИСЯ СТАНЦІЇ ПІДЗАРЯДКИ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ ВІД ВІДНОВЛЕНИХ АКУМУЛЯТОРІВ RENAULT

НОВА ЕРА ЖИВЛЕННЯ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ: У ЄВРОПІ З’ЯВИЛИСЯ СТАНЦІЇ ПІДЗАРЯДКИ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ ВІД ВІДНОВЛЕНИХ АКУМУЛЯТОРІВ RENAULT

· Перші у світі: Компанії Groupe Renault і Connected Energy встановили на автомагістральних майданчиках для відпочинку дві станції швидкої зарядки електромобілів, які працюють на базі стаціонарної системи зберігання енергії.

· Інноваційна система E-STOR, розроблена компанією Connected Energy, була створена на основі використаних акумуляторів електромобілів Renault.

· Співпраця з Connected Energy покликана підтримати глобальну стратегію Renault на ринку збереження енергії.

Британська компанія Connected Energy і Groupe Renault встановили на трасах Німеччини та Бельгії дві станції швидкої зарядки електромобілів, що працюють на основі інноваційної технології зберігання енергії E-STOR. Водії зазначених країн першими у світі зможуть скористатися такими «заправками».

Технологія E-STOR, розроблена компанією Connected Energy, використовує відновлені акумулятори електромобілів Renault. У системі E-STOR акумулятори заряджаються за малої потужності, а накопичена енергія потім вивільняється з великою потужністю. Ця технологія дозволяє побудувати станції підзарядки електромобілів там, де будівництво надпотужних станцій із підключенням до мережі було б занадто дорогим. Недорогі і легкі в установці станції E-STOR сприятимуть розвитку мережі швидкозарядних станцій в Європі.

«Ми розробляємо цілий ряд систем E-STOR. Ті, що встановлені в Бельгії і Німеччині, роблять підзарядку електромобілів більш економічною та екологічною, тому приємно бачити, що перші станції вже встановлені і працюють, - прокоментував Меттью Лумсден (Matthew Lumsden), керівний директор компанії Connected Energy. - Сьогодні вже ведуться переговори з партнерами про будівництво нових станцій у Великій Британії та Європі. Ми плануємо розширити мережу протягом найближчих місяців».

Рішення для економіки замкнутого циклу

Як піонер і лідер з випуску електромобілів в Європі, Renault вносить свій внесок у збереження енергії, повторно використовуючи акумулятори зі своїх електромобілів як станції довготривалого зберігання енергії. Рішення, запропоновані Renault і партнерами компанії, мають безліч різних застосувань. Станції можуть використовуватися не тільки в приватних або багатоквартирних будинках, але і на промислових об’єктах.

Життєвий цикл акумуляторів електромобілів зазвичай сягає 8-10 років. Однак і після закінчення цього терміну вони мають значний потенціал для подальшого використання в стаціонарних комплексах. Таким чином, Renault подовжує термін їх служби, оптимізуючи життєвий цикл орендованих водіями електромобілів акумуляторів.

«Groupe Renault підтримує розвиток інфраструктури зарядних станцій, яка полегшить повсякденне життя водіїв електромобілів. Використання відпрацьованих акумуляторів на станціях зарядки електромобілів сприяє загальному прогресу, надаючи користувачам зарядних станцій економічні рішення. Більш того, це є відмінним прикладом реалізації економіки замкнутого циклу», - розповів Ніколас Скотті (Nicolas Schottey), керівник програми «Акумулятори електромобілів і інфраструктура зарядних станцій».

Переваги поза межами зарядки електромобілів

Розроблені Connected Energy системи E-STOR також можуть використовуватися для керування навантаженням на промислових і комерційних майданчиках. Цими системами можна керувати за допомогою високотехнологічної платформи оптимізації енергії для забезпечення надійного допоміжного джерела енергії у проміжки часу з найвищими тарифами.

E-STOR сумісні з сонячними батареями або вітровими мікротурбінами компанії і здатні зберігати енергію та заряджати нею споживачів прямо на об’єкті, що дозволяє уникнути зайвих витрат на електроенергію. E-STOR можуть також сприяти більшому прибутку, надаючи операторам мережі можливість коригувати постачання енергії.

Про компанію Connected Energy

Connected Energy є піонером у сфері інтеграції рішень зі зберігання енергії. Технології зберігання енергії, розроблені британськими інженерами, розвиваються стрімко і дозволяють інтенсивним споживачам електроенергії користуватися перевагами економічних рішень зберігання енергії на об’єктах. Компанія пропонує низку послуг «під ключ», від розробки техніко-економічного обґрунтування і проектування систем до їх поставки, установки і технічного обслуговування. Серед лінійки продуктів E-STOR від компанії Connected Energy пропонується ряд рішень, спеціально розроблених для підзарядки електромобілів. Компанія Connected Energy знаходиться у Ньюкасл-апон-Тайн, а її технічний центр розташований поруч із м. Норідж.

Про компанію Groupe Renault

Groupe Renault виробляє автомобілі з 1898 року.

Ця міжнародна мультибрендова група продала понад 120 000 електромобілів по всьому світу. Renault першою в Європі почала випускати електромобілі. Сьогодні компанія є лідером на європейському ринку з продажу електричних автомобілів і електричних фургонів. На частку Renault припадає кожен четвертий проданий в Європі електромобіль.

Renault - це єдиний виробник, що пропонує повний спектр електромобілів: ZOE, Twizy і Kangoo Z.E. - для різних споживачів.

Бачення компанії передбачає великомасштабний випуск повністю електрифікованих автомобілів. Вона постійно впроваджує інновації, щоб кожен день власника електромобіля був легким та приємним завдяки привабливим і доступним транспортним засобам, а також розвиненій екосистемі електричної мобільності.